La Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa, és una entitat administrativa, amb personalitat jurídica i capacitat plena, constituïda en data 27 de juny de 2012  pels municipis de Bagà, Berga, Cercs, Gisclareny, Gósol, La Pobla de Lillet i Saldes. Tots els municipis pertanyen a  la comarca del Berguedà, dintre de la Catalunya Central.  Aquesta  entitat està inscrita a la secció de mancomunitats de municipis del registre d’ens locals de Catalunya, en data 30 de juliol de 2012 amb el codi d'identificació 9013320002.

situació dels municipis de la mancomunitat.

El total de la població del municipis mancomunats es de 22.361, la qual cosa representa el 54,27% del total de la població de la comarca. Tots els municipis són propietaris de finques forestals declarades d'utilitat pública, amb un total de 12.569,19 hectàrees.

Situació de les forests d'Utilitat Pública propietat gestionada per la mancomunitat.

En data 5 de desembre de 2012, es va subscriure un conveni de col·laboració entre la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa (MMBB) i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). Amb aquest conveni de col·laboració entre administracions s'aconsegueix l'aprofitament de coneixements en gestió forestal i l'optimització de recursos públics.

La superfície forestal per a gestionar conjuntament entre la Generalitat de Catalunya i la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa és de 15.997,6 hectàrees.


Copyright 2013 Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomasa
  
amb el finançament de:

 

Designed by ATIC Informàtica. Images by Flickr/claire1066